100 g
spekjulienne
1 eetlepel olijfolie
1 rode ui
1 teentje knoflook
400 g kalkoenfilet
1 winterwortel
elk 250 g bloemkool- en broccoliroosjes
2 eetlepels met piment gevulde olijven
1 glas droge witte wijn
zout, versgemalen peper
1/2 zakje geraspte mozzarella
1 eetlepel geknipte basilicumblaadjes |
Bak de
spekreepjes in een wok of wadjan zachtjes uit, voeg de olie toe en
fruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook uit
de pers goudgeel.
Snijd de kalkoenfilet in reepjes, bestrooi hem met zout en peper en
bak hem op hoge pit omscheppend bruin.
Schil de winterwortel en snijd hem in blokjes en bak de bloemkool-
en broccoliroosjes omscheppend mee.
Voeg de olijven toe Schenk de witte wijn erbij en laat alles met een
deksel op de wok 5 minuten stoven.
Maak op smaak met zout en peper en bestrooi het gerecht met de kaas
en de geknipte basilicum.
Serveer het als de kaas nčt gesmolten is. |