Recept 32, Kipcurry met roergebakken spinazie.

 

4 eetlepels plantaardige olie
250 g kipfilet in plakken
2 grote aardappelen in blokjes
1 fijngesneden grote ui
1 zakje Chicken Curry Masala mix (Asian Home Gourmet, inh. 50 g)
50 gr blanke amandelen
5 dl yoghurt
1 eetlepel maïzena
1 fijngesneden teentje knoflook
300 g spinazie

Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de kip, de aardappel en de ui hierin ± 4 minuten.
Voeg de Chicken Curry Masala mix en de amandelen toe en bak die op matig vuur ± 5 minuten mee.
Roer de yoghurt met de maïzena glad en schenk dit bij de kip.
Laat het gerecht nog ± 30 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Bak intussen de knoflook in 1 eetlepel olie in ± 3 minuten lichtbruin.
Voeg de spinazie toe, laat die op hoog vuur al omscheppend slinken en verdeel de spinazie over de kipcurry.