Recept 9...Pinda bravoe (Surinaamse pindasoep)

Ingrediėnten voor 2 personen:

1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
200 g kipfilet in reepjes
1 eetlepel olie
2 kleine gesnipperde uien
100 g pindakaas
1 gesnipperde groene peper (zaadjes verwijderd)
2 eetlepels fijngehakte selderij
gefruite uitjes

Bereiding:

Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de reepjes kipfilet in de bouillon in ± 10 minuten gaar.
Bak de ui in de olie knapperig goudbruin.
Roer de pindakaas glad met 5 eetlepels bouillon en schenk dit bij de rest van de bouillon.
Voeg de peper toe en laat de soep nog ± 5 minuten trekken.
Schep de soep in kommen en strooi er selderij en gefruite uitjes over.
Serveer met extra schaaltjes met ± 150 g rijst (snelkook) en seroendeng.