3 eetlepels olijfolie
400 g voorgekookte aardappelplakjes of -partjes (koeling)
50 g spekreepjes
1 fijngesneden teentje knoflook
1 eetlepel fijngesneden verse tijm of 1/2 theelepels Provençaalse
kruiden
1 rode ui in parten
1 kleine camembert (125 g) of 125 g camembert in stukken
1/2 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel grove mosterd
zout, versgemalen peper
1 zakje veldsla (75 g)
een ovenschaal of 2 éénpersoons ovenschaaltjes, ingevet |
Verhit 1 eetlepel olie in
een koekenpan en bak de aardappeltjes met de spekreepjes, de
knoflook en de tijm hierin 10 minuten tot de aardappeltjes
lichtbruin en knapperig zijn.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Schep de ui door het aardappelmengsel.
Schep het mengsel in de grote ovenschaal en leg de hele camembert
erop.
Of verdeel het aardappelmengsel over 2 ovenschaaltjes en verdeel de
camembert erover.
Zet de aardappelschotel 2-4 minuten onder de hete grill tot de kaas
heet
en goudbruin wordt en gaat 'bubbelen'.
Roer een dressing van de azijn, 2 eetlepels olie, de mosterd, zout
en peper en schep de veldsla met de dressing om.
Serveer de aardappelschotel direct met de sla en eventueel warm
geroosterd brood.
|