Recept 35...Kip met prei in kerriesaus

Ingrediënten voor 2 personen:

2 halve kipfilets
20 g boter of margarine
1 eetl. arachide olie of olijfolie
200 g gewassen prei in ringen en 100 g champignons in plakjes
1 eetl. kerriepoeder
3 eetl. bloem
3 dl vocht als bouillon of koffieroom
verse koriander
zout en peper

Bereiding:

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de boter met de olie in de pan.
Bak hierin de kip goudbruin en gaar.
Reken ca. 7 minuten per kant, afh. van de dikte.
Neem de kip er uit en houd deze warm in de folie.
Roerbak de groenten met de kerrie in de pan.
Voeg de bloem toe en roer dit door elkaar.
Giet een scheutje vocht al roerende in de pan.
Blijf roeren, voeg het overige vocht toe en maak een saus.
Maak op smaak af met zout en peper.
Verwarm de kip nog even in de saus.
Garneer met de koriander.
Lekker met aardappelpureefantasie en rode koolsalade.