Recept 28...Pasta - Woknoedels Sranang

Ingrediënten voor 1 persoon:

1/2 ui
5 bosuitjes
50 gram taugé
zonnebloemolie
200 gram kipfilet
handvol Julienne wortel
1 pak (248 gram) woknoedel
Kotomisi Krupuk Trafasie (echte Surinaamse kroepoek)
1 pot (360ml) Faja Lobi Satésaus Trafasie (echte Surinaamse satésaus)
1 pot (360ml) 1 pot (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)

Bereiding:

De woknoedel in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui en de kip (in reepjes) in 5 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), Julienne wortel, roerbak enkele minuten
Vervolgens 3 1/2 eetlepels Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) toevoegen, omscheppen, daarna de woknoedel en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 4 minuten opbakken.
TIP! Lekker met de Faja Lobi Satésaus en Kotomisi Krupuk.