Kook de rijst
gaar met een flinke scheut ketjap, 1 maggiblokje en 1 eetlepel olie
en en laat het daarna afkoelen.
De kipfilet in wat water gaar koken met 1 maggiblokje 1 teentje
knoflook en 1 takje selderij. Snij de kipfilet daarna in kleine
stukjes.
Versnipper de ui, pers de 4 teentjes knoflook, rasp de gember, de
selderij fijnsnijden.
In een wok met hete olie de ui, trassi, knoflook en gember fruiten.
Daarna de stukjes kipfilet toevoegen.
Na 1 minuutje gaan de overige ingrediënten erin: zoute ketjap,
gekruide marinade ketjap, chili saus, zwarte peper, djinten,
ketoembar, 1/2 kopje water en maggiblokjes naar smaak.
Laat dit geheel 4 minuten doorbakken in de wok.
Daarna beetje bij beetje de bruine gekookte rijst erbij doen en goed
omscheppen, het gaat beter met 1 lepel in elke hand. Eventueel op
smaak brengen met aromat, zout, suiker.
Voeg op het laatst de selderij toe en mix deze door de nasi.
TIPS! Lekker met komkommer, tomaat, sambal en kroepoek. En heerlijk
met gestoofde of geroosterde kippenbout of kipsaté met pindasaus.
|