½ theelepel
kurkuma
2 eieren, losgeklopt
1 theelepel gemalen komijn
1 lente-ui, in dunne plakjes
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel plantaardige olie
verse gehakte koriander om over de omelet te strooien
1 tot 2 (naar smaak) rode of groene chilipepers, fijngehakt
chapatti's, als je er zin in hebt om die bij de omelet te eten
1 teentje knoflook, in vliesdunne plakjes geschaafd of fijngehakt |
Verwarm de grill
voor.
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag en een doorsnede van 20
tot 27 cm de olie en fruit de lente-ui, chilipepers, knoflook en
kurkuma tot ui en pepers zacht zijn. Doe er de andere specerijen bij
en laat die een minuut meefruiten, terwijl je zo nu en dan roert.
Giet er de losgeklopte eieren bij en schud de pan, zodat de struif
aan de onderkant sneller stolt.
Zet de omelet als hij bijna gaar is onder de hete grill, zodat ook
de bovenkant stolt, en serveer hem met chapatti's en verse
koriander.
|