Snijd de uiteinden van de
aubergines. Snijd de aubergines in plakken van anderhalve centimeter
dik. Bestrooi de plakken met zout en laat ze een half uur staan.
Snijd de bollen mozzarella in plakken. Snijd de tomaten in plakken.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Druk het vocht uit de aubergineplakken. Smeer de plakken met een
kwastje dun in met olijfolie. Grill de plakken aubergine in de oven
of op een grillpan aan beide kanten. Het vruchtvlees van de
aubergines dient gaar te zijn. Reken op ongeveer 5 minuten per kant.
Pas op voor aanbranden. Smeer bodem en zijkanten van een vuurvaste
schaal in met olijfolie. Leg de aubergineplakken op de bodem. Leg
hierop een laag van plakken tomaat die met een beetje zout worden
bestrooid. Deze laag wordt toegedekt met plakken mozzarella.
Besprenkel de mozzarella met olijfolie. Strooi er oregano over. Zet
de schaal circa 5 minuten in de oven. Dien op als de mozzarella
begint te smelten. Kook de couscous gaar volgens gebruiksaanwijzing
op de verpakking.
|