Verwarm de oven
voor op 180°C.
Bekleed een taartvorm met bakpapier en rol er het kruimeldeeg over
uit. Prik enkele gaatjes in het deeg. Leg er een vel bakpapier op en
bedek met bakbonen. Bak het deeg 10 min. blind in de voorverwarmde
oven.
Verwarm een antiaanbakpan zonder vetstof en bak de karwijzaadjes tot
ze geuren.
Snijd de sjalot fijn en maak met behulp van een dunschiller of
spiralizer van de schil van de courgettes reepjes. Snijd de
courgettes in blokjes.
Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot goudbruin. Voeg de
courgetteblokjes toe en bak enkele minuten. Kruid bij met peper en
zout.
Klop de eieren los met de ricotta en de room en kruid bij met peper
en zout. Voeg de karwijzaadjes toe.
Verdeel de courgetteblokjes over het kruimeldeeg en bedek met het
eiricottamengsel en een handvol groene en gele courgetteslierten.
Bak de quiche in de oven in ongeveer 20 ą 25 min. goudbruin.
|