Kook de penne in
ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking
beetgaar. Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier
en halveer.
Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui. Voeg de champignons
toe en bak alles al omscheppend 4-5 min. Pers de knoflook boven de
pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en houd de
champignons op laag vuur warm. Rooster de pijnboompitten in een
droge pan op laag vuur. Snijd de koriander fijn.
Giet de pasta af en schep door de champignons. Verdeel de pasta over
de diepe borden en schep de zure room erop. Bestrooi de penne met de
pijnboompitten en de koriander.
Bereidingstip:
Kindertip: houd eventueel de helft van de champignons apart voordat
u de knoflook erbij doet en laat de koriander achterwege.
|