Recept 2, Chinese groenten uit de wok (veg.).

Ingrediënten voor 4 personen:

4 eetl. zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
Zout en peper
400 g* tofu in blokjes
750 g paksoi, in repen
2 teentjes knoflook, geperst
250 ml vleesbouillon
1 eetl. sesamolie
100 g taugé
100 g gekookte, gepelde garnalen

Bereiding:

Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en fruit de gesnipperde uien zacht en glazig. Schep de ui uit de wok. Verhit weer 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en roerbak het met zout en peper bestrooide tofu bijna gaar. Voeg paksoi, knoflook en bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en laat de paksoi in enkele minuten beetgaar worden. Roer de gefruite uisnippers, de sesamolie, taugé en garnalen erdoor. Verwarm alles even door. Verdeel over de borden. *Tofu Het wordt veel gebruikt als vleesvervanger. Het wordt gemaakt door sojamelk te stremmen met natuurlijke mineraalrijke coagulanten (bv. nigari) op basis van calcium en magnesium. De tofoe heeft doorgaans een witte kleur en smaakt redelijk neutraal, maar neemt gemakkelijk de smaak van andere ingrediënten over. Tofoe wordt daarom vaak gemarineerd (in bv. sojasaus) en vervolgens gebakken. Ook kan het verwerkt worden in broodbeleg, tofuburgers en andere vegetarische recepten.