Recept 28, Linzen met prei en kaas (veg.).

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g groene linzen
70 g boter
3 preien
1½ dl witte wijn
2 eetlepels allesbinder
4 eetlepels koffieroom
6 eetlepels geraspte oude kaas
2 eetlepels gehakte peterselie

Bereiding:

Breng in een pan ruim water aan de kook. Doe hier de linzen in en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Laat dan de linzen goed uitlekken. Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen. Verhit 50 gram van de boter en schep hier de prei door. Strooi er wat zout en peper over en giet er de wijn bij. Leg een deksel op de pan en laat de prei 10 minuten zachtjes smoren. Roer er de allesbinder en koffieroom door en laat het nog een paar minuten zachtjes sudderen. Maak de linzen opnieuw warm met een klontje boter. Schep de linzen in het midden van de borden en schep er in het midden de prei op. Bestrooi het met kaas en peterselie.