Recept 23, Oma's aardappel schotel.

 

IngrediŽnten voor 4 personen:

Bereiding:

500 gram aardappelen (geschild gewicht), zout, 6 eieren, 1 eetlepel boter, 2 plakken gekookte ham, 2 theelepels fijngehakte bieslook, 2 theelepels fijngehakte peterselie, 1 theelepel mosterd, 1 1/4 deciliter zure room,  peper, 2 eetlepels geraspte kaas.
Verder heb je nodig:
Ovenschaal
koekenpan

Bij oma smaakt altijd alles lekker, toch?
en het grote gemak is: je kunt alles al een dag van te voren klaarmaken, dus als je lekker gewinkeld hebt, hup alleen nog maar in de oven zetten !
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met een beetje zout gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze dan in niet te dunne plakken. Kook de eieren in 10 minuten hard, spoel ze af met koud water, pel ze en hak ze fijn. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de plakken aardappel aan beide kanten goud bruin. Vet een vuurvaste schaal in en leg de plakken aardappel erin. Snijd de ham in reepjes. Meng de fijngehakte eieren,bieslook,peterselie, mosterd en ham door de zure room. Roer er een beetje peper en zout door en verdeel het mengsel dan gelijkmatig over de aardappelen. Strooi de geraspte kaas erover en bak het gerecht ca. 20 minuten in de oven (iets boven het midden) tot de bovenkant mooi bruin is.