Recept 13, Ananasbavarois.

 

IngrediŽnten voor 4 personen:

Bereiding:

1/2 literblik ananas, 2 eiwitten, 75 gram suiker, 5 blaadjes gelatine, 2 eetlepels citroensap, 1/4 liter slagroom

Ook zo'n recept van 'oma Wietel'
Voorbereiding:
Laat de ananas uitlekken en vang het vocht op. Snijd de ananas in kleine stukjes. Week de gelatine in koud water. Klop de eiwitten stijf en de slagroom ook.

Bereidingswijze:
Breng het ananassap met de suiker en het citroensap aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer er vervolgens de gelatine door, gevolgd door de ananasstukjes.
Laat het geheel even afkoelen en roer er dan de slagroom en de eiwitten door.

Serveertip:
Schenk de bavarois in kommetjes of glazen alvorens deze in de koelkast enkele uren te laten opstijven.