Recept 12, Kip pilav.

 

IngrediŽnten voor 4 personen:

Bereiding:

 3 kippendijen
 knoflook
1 ui
Bakje champignons
2 paprika's
Blikje tomatensaus
1 eetl. Ketjap
1 eetl. Sambal
1 eetl. Worcestersaus
 1 blik perziken

Kip pilav zoals oma hem ook maakte !
Bereidingswijze:
Snijd wat knoflook fijn en snipper een uitje. Snijd vervolgens de kip in blokken.
Zet een grote pan water op om de rijst in te koken en kook dit volgens de verpakking.
Zet een pan op met wat olie. Als de olie heet is, doe er de knoflook en het uitje bij.
Als de ui glazig is, kan je de kip toevoegen.
Maak de champignons schoon en snijd deze en de paprika klein.
Voeg deze toe aan de kip samen met wat peper en zout.
Voeg dan een blikje tomatensaus toe.
Voeg ketjap, sambal, worcestersaus en wat sap van de perziken toe.
Snijd de perziken in stukjes en voeg deze bij de saus.
Laat de saus een minuutje of 10 sudderen tot het de juiste dikte heeft.