|
Deze bruine
bonensoep is een variatie op het recept van mijn broer. In plaats
van alleen maar bruine bonen, gebruik ik ook kidneybonen, deze
blijven wat steviger in de soep.
1,5 liter water
300 ml runderbouillon
3 bouillonblokjes
200 g hamlap, in kleine blokjes
1 blik bruine bonen
1 klein blikje kidneybonen
3 preien, in ringen gesneden
4 middelgrote winterwortels, in plakjes
3 selderijstengels, draden verwijderd en in plakjes
1 ui, versnipperd
handje vermicelli
1 rookworst, in plakjes gesneden
peper, nootmuskaat en gemalen kruidnagel naar smaak |
|
Breng het water
met de runderbouillon en de bouillonblokjes aan de kook. Voeg dan de
blokjes hamlap toe en kook 10 minuten zachtjes door.
Voeg de bruine bonen en kidneybonen toe en kook dit 10 minuten op
zacht vuur.
Voeg dan de prei, wortel, selderij en ui toe. Voeg na een kwartier
ook de vermicelli toe en de in plakjes gesneden rookworst.
Laat de soep nu nog een half uur zachtjes koken en breng op smaak
met peper, nootmuskaat en gemalen kruidnagel.
|