Recept 49, Pittige Goulashsoep

 

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kilo rungergoulash - 6 paprika's (rood en groen) - 2 grote uien - 3 blikjes gepelde tomaten - 1 blik kidneybonen - paprika poeder (mild en scherp) - zout en peper - runderboullion (4 blokjes van de Knorr). -wat allesbinder

Bereiding:

Lekkere pittige Goulash soep volgens Duits recept .
Voorbereiding
Vlees insmeren met peper , zout en paprika kruiden . Paprika's ontpitten ,wassen en in stukken van 2 cm snijden . Uien schoonmaken en in halve ringen snijden . Kidneybonen in een zeef doen , omspoelen met water en laten uitlekken .

Bereidingswijze
Het gekruide vlees bakken in een hapjes pan of soeppan tot het lekker bruin is . 1 liter water erbij doen en de 3 blikjes gepelde tomaten , maar in eerste instantie alleen het sap . Ook de runderboullion toevoegen . Dit alles twee uur lekker laten pruttelen . na 2 uur de tomaten de paprika's en de uien toevoegen . De kidneybonen pas op het laatst toevoegen . En nog circa een uur laten door pruttelen .Even proeven , misschien nog wat water toe voegen . De soep iets aanmaken met allesbinder , zodat zij iets gebonden wordt .
Serveertips
Leker met vers afgebakken stokbrood en knoflooksaus...