|
Lekkere pittige
Goulash soep volgens Duits recept .
Voorbereiding
Vlees insmeren met peper , zout en paprika kruiden . Paprika's
ontpitten ,wassen en in stukken van 2 cm snijden . Uien schoonmaken
en in halve ringen snijden . Kidneybonen in een zeef doen ,
omspoelen met water en laten uitlekken .
Bereidingswijze
Het gekruide vlees bakken in een hapjes pan of soeppan tot het
lekker bruin is . 1 liter water erbij doen en de 3 blikjes gepelde
tomaten , maar in eerste instantie alleen het sap . Ook de
runderboullion toevoegen . Dit alles twee uur lekker laten pruttelen
. na 2 uur de tomaten de paprika's en de uien toevoegen . De
kidneybonen pas op het laatst toevoegen . En nog circa een uur laten
door pruttelen .Even proeven , misschien nog wat water toe voegen .
De soep iets aanmaken met allesbinder , zodat zij iets gebonden
wordt .
Serveertips
Leker met vers afgebakken stokbrood en knoflooksaus...
|