Recept 47, Chinese tomatensoep met Kip, Taugé en stukjes Omelet

 

Ingrediënten voor 4 personen:

1 pakje gezeefde tomaten
1 pot kippenbouillon ( incl. stukjes kip )
2 eetlepels bruine suiker
Beetje water voor de gewenste dikte
2 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels ketjap ( manis )
1 mespuntje sambal badjak
50 gram taugé

Voor de omelet stukjes

2  eieren
Beetje melk
Gemalen peper en zout
Beetje maggi
Beetje gedroogde of verse bieslook

Bereiding:

Heerlijke Chinese tomatensoep die je eenvoudig en snel naar je eigen smaak kunt maken.

Bereidingswijze
Giet, alleen het Bouillon in de pan en snij daarna eerst de stukjes kip extra fijn.
Het pakje gezeefde tomaten toevoegen met beetje water om de soep op de gewenste dikte te brengen.
Vervolgens alles toevoegen op de taugé na, die je nog wat fijner kunt snijden indien gewenst.

De omelet stukjes maak je met 2 eieren, scheutje melk, zout, peper wat maggi en bieslook, kloppen en bakken en in stukjes verdelen.
De soep langzaam laten komen tot het kookpunt maar NIET doorkoken, vuur laag en de omelet-reepjes en de taugé toevoegen.

Proeven !! Mmmmm, of nog iets meer bruine suiker of sambal voor de gewenste smaak.