Week de gelatineblaadjes
in koud water.
Snijd intussen de ham in stukjes.
Verwarm de sherry, maar laat niet koken en los de gelatine erin op.
Pureer de ham, de sherry met de gelatine, de mayonaise en het
chilipoeder in
een blender of met een staafmixer.
Klop de slagroom stijf en schep die door het hammengsel; doe dan
niet met de
mixer, het moet luchtig blijven.
Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
Dit kan in kleine vormpjes; die kunt u dan even in warm water houden
en de
inhoud storten.
U kunt de mousse ook in een grote schaal doen en daar met een
ijsschep
bolletjes uit scheppen.
Serveer de mousse als voorgerecht met toast of brood.
Ook lekker bij asperges met hardgekookte eieren en botersaus.
Tip: Desgewenst kunt u de ham vervangen door zalm of tonijn uit
blik, paling,
gerookte zalm of kipfilet fumé.
|