Recept 83, Gebakken auberginerolletjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 aubergines
zout
1 pakje diepvries Italiaanse kruidenmix
4 eetlepels kerriesaus
200 g Hüttenkäse
versgemalen zwarte peper
12 plakjes bacon
4 eetlepels olijfolie
4 takjes peterselie

Bereiding:

Maak de aubergine schoon en snijd hem in de lengte in 6 dunne plakken.
Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze 1/2 uur liggen.
Roer de Italiaanse kruiden en de kerriesaus door de Hüttenkäse en breng op
smaak met zout en peper.
Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog.
Leg op elke schijf een plakje bacon, rol ze stevig op en steek de rolletjes
met cocktailprikkers vast.
Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de rolletjes op
hoog vuur in ± 4 minuten bruin.
Leg de auberginerolletjes op 4 bordjes, schep de Hüttenkäse in het midden en
garneer met de peterselie.