| 
			 Voorbereiding 
			Schil de aardappels en zet deze op met water en zout naar smaak. Laat 25 min koken tot ze gaar zijn. Snij ondertussen de champignons 
			klein .Bak in een Koekenpan met een beetje boter de champignons 
			bruin. Als ze bruin zijn voeg de spekreepjes toe en laat dit al 
			roerend even doorbakken. Peper naar smaak toevoegen. 
			 
			Bereidingswijze 
			Giet de aardappels af als ze gaar zijn ,zet even terug op het vuur 
			en voeg een beetje melk toe met het klontje (room) boter en verwarm 
			even de melk. Haal als de melk warm is het pannetje van het vuur. Voeg de knoflookpoeder (naar smaak)en de peterselie toe en stamp 
			dit samen tot een egaal geheel. Voeg af en toe wat melk toe tot er 
			een smeuïg geheel ontstaat. Blijf ook goed kloppen tot het lekker 
			luchtig is. Voeg als laatste de champignons en spekjes toe en roer 
			dit met een spatel er doorheen. 
			Serveertips 
			Heerlijk met broccoli en kip. 
			
 
 
      
			 
	    |