Recept 5, Kleine aardappeltaartjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 of 3 middelgrote aardappelen (liefst geen vastkokende aardappelen) -
peper, zout -
boter om in te smeren -
wat tijm -
2 eidooiers -
125 ml slagroom

Bereiding:

Deze aardappeltaartjes passen uitstekend bij een feestelijk vlees- of visgerecht. Heel mooi als je de borden vooraf klaarmaakt. Ik maak dit vaak bij mijn recept van Eendenborstfilet-in-sherrysinaasappelsaus.

N.B.
Heb je soufflebakjes die groter zijn dan plm. 7 cm. doorsnede gebruik pas dan de genoemde hoeveelheden aan.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil en was de aardappelen.
Snij de aardappelen in dunne plakjes, eventueel met een kaasschaaf (dan niet meer wassen!).
Beboter de soufflebakjes.
Leg hierin de aardappelschijfjes.
Bestrooi de plakjes tussen de lagen met wat peper, zout en wat tijm.
Klop de eidooiers los met de room en schenk dit over de aardappelschijfjes.
Zet de soufflebakjes in het midden van de voorverwarmde oven.
De aardappeltjes zijn gaar en goudbruin in plm. 15-20 minuten.
Serveertips
Heerlijk bij mijn eendenborstrecept, maar ook bij alle feestelijke vlees- en visgerechten.