100 g prei, in
dunne ringetjes
100 g Hollandse geitenkaas, geraspt of fijn verkruimeld
5 grote eiwitten
2 eierdooiers
35 g boter
30 g bloem
1/2 kleine groene chilipeper fijngesneden
1 dl melk
40 g zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes
zout , peper en nootmuskaat
Cayennepeper |
Echt leuk om dit
te maken bij een meergangen dineetje. De souffleetjes hebben een
heel subtiele geitenkaassmaak. De souflees worden gemaakt van prei,
zongedroogde tomaatjes, eieren , kruiden en geitenkaas
Voorbereiding
Smelt de boter en bak dier de prei voor 5 minuten in. Bloem erdoor
roeren en 2 minuten doorbakken. Melk erdoor roeren tot een gladde
saus. Saus op zacht vuur ca 5 minuten laten koken. Van vuur af en
tomaat, zout, peper, nootmuskaat. Cayennepeper, chilipeper,
eierdooiers en kaas (2 el achterhouden) erdoor roeren. Mengsel tot
gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Bereidingswijze
Eiwitten stijf kloppen met snufje zout. 1/3 van de stijf geslagen
eiwitten door preimengsel roeren en rest van de eiwitten voorzichtig
erdoor spatelen. Mengsel in de soufflevormpjes scheppen en 2 el
geitenkaas erover bestrooien. Vormpjes in de braadslede met heet
water zetten en in midden van de oven 15-20 minuten bakken.
|