4 grote
champignons
Kruidenbouillontablet
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
plm. 10 gepelde walnoten
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gehakte bieslook
plm. 100 gram pittige boerenbrie of wat resten Franse kaassoorten
2 eetlepels honing
plm. 40 gram geraspte belegen kaas
Peper en zout naar smaak
Paar druppels tabasco |
Leuk voorgerecht
met weinig werk en goed voor te bereiden. De champignons die ik ga
vullen pocheer ik vooraf altijd eerst in een lekkere
kruidenbouillon. Als je rauwe champignons zo in de oven doet vind ik
ze vaak wat droog.
Voor dit recept kun je ook heel goed een restje Franse kaas
gebruiken.
Ik heb dit keer een lekkere pittige boerenbrie gebruikt, maar je
kunt ook diverse restjes kaas hiervoor gebruiken.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de steeltjes uit de champignons en hak de steeltjes heel fijn.
Brie in kleine blokjes snijden.
Walnoten grof hakken (4 mooie walnoten apart houden).
De hoedjes van de champignons schoonmaken met een stukje keukenrol.
½ liter water aan de kook brengen en hierin de kruidenbouillon
tablet oplossen.
Doe de champignonhoedjes in de bouillon en laat ze plm. 10 minuten
in de bouillon pocheren (tegen de kook aan).
Laat de champignonhoedjes goed uitlekken in een zeef of vergiet.
1 eetlepel olijfolie verhitten in de Koekenpan.
De sjalot-snippers en de knoflooksnippers glazig bakken in de olie.
Gehakte champignonsteeltjes toevoegen en even meebakken tot ze
lekker zacht zijn en beetje laten afkoelen.
Blokjes brie en walnoten door uitjes/knoflook/steeltjes roeren en op
smaak maken met peper, zout en eventueel paar druppels tabasco of
wat cayennepeper.
Smeer de ovenschaal in met wat boter of olijfolie.
Zet de champignonhoedjes in de ovenschaal.
Vul ze met het brie/walnotenmengsel.
Verdeel de honing over de champignons. Bestrooien met wat pittig
belegen kaas.
Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven.
Na ongeveer 20 minuten zijn de champignons klaar (moeten goudbruin
zijn)
|