Recept 11, Italiaanse kipfilet uit de oven.

IngrediŽnten voor 4 personen:

4 kleine enkele kipfiletjes, 2 eieren, Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik pommodori, scheut rode wijn, 2 theel. bruine suiker, ca. 150 gram harde geitenkaas, zakje pijnboompitten

Bereiding:

Kipfilet anders met een Italiaans sausje, geitenkaas en pijnboompitten
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op ong. 180 graden. Eieren loskloppen in een diep bord. Een mengseltje maken van de Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Kipfilets eerst door het ei halen en dan door het mengseltje van kaas met Italiaanse kruiden. Even afgedekt in de koelkast in laten trekken. Ondertussen een sausje maken: Uien in een beetje olijfolie fruiten, knoflook toevoegen. Pommodori (in stukken snijden), tomatenpuree, suiker en Italiaanse kruiden erbij doen. Scheut rode wijn er door. Op smaak brengen met verse peper en zout.

Bereidingswijze
In een ovenschaal de kipfilets leggen, sausje erover gieten, geitenkaas in blokjes snijden en over de saus brokkelen. Het geheel ca. 3 kwartier tot een uur in de oven. Vlak voor het serveren de pijnboompitten roosteren in een Koekenpan. Schaal uit de oven halen en de pijnboompitten erover strooien. Evt. nog wat verse basilicum erover strooien.
Serveertips
Lekker met vers gebakken stokbrood of ciabatta. En natuurlijk een lekkere salade.