4 kleine enkele
kipfiletjes, 2 eieren, Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, 1 ui, 1
teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik pommodori, scheut
rode wijn, 2 theel. bruine suiker, ca. 150 gram harde geitenkaas,
zakje pijnboompitten |
Kipfilet anders
met een Italiaans sausje, geitenkaas en pijnboompitten
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op ong. 180 graden. Eieren loskloppen in een diep
bord. Een mengseltje maken van de Parmezaanse kaas en Italiaanse
kruiden. Kipfilets eerst door het ei halen en dan door het
mengseltje van kaas met Italiaanse kruiden. Even afgedekt in de
koelkast in laten trekken. Ondertussen een sausje maken: Uien in een
beetje olijfolie fruiten, knoflook toevoegen. Pommodori (in stukken
snijden), tomatenpuree, suiker en Italiaanse kruiden erbij doen.
Scheut rode wijn er door. Op smaak brengen met verse peper en zout.
Bereidingswijze
In een ovenschaal de kipfilets leggen, sausje erover gieten,
geitenkaas in blokjes snijden en over de saus brokkelen. Het geheel
ca. 3 kwartier tot een uur in de oven. Vlak voor het serveren de
pijnboompitten roosteren in een Koekenpan. Schaal uit de oven halen
en de pijnboompitten erover strooien. Evt. nog wat verse basilicum
erover strooien.
Serveertips
Lekker met vers gebakken stokbrood of ciabatta. En natuurlijk een
lekkere salade.
|