1 pak bladerdeeg
voor hartige taart-ontdooit, 5 eieren, 3 eetl. melk, 100 g zachte
geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)-verkruimeld, 1 eetl. fijngehakte
basilicum plus 12 kleine blaadjes, 12 kleine kerstomaatjes |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Druk met behulp van een glas
of koekjesvorm 10 rondjes uit de plakjes deeg. Rol de restanten deeg
uit tot een dun lapje en steek hier nog 2 rondjes uit.
Bekleed de holtes van de muffinvorm met de lapjes deeg, duw het deeg
goed tegen de vorm.
Bereidingswijze
Klop in een kom de eieren met de melk, geitenkaas en basilicum los.
Breng op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel in de
taartvormpjes; vul tot vlak onder de rand. Leg in het midden van elk
taartje een tomaatje.
Bak de quiches ca 15 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Neem ze uit de oven en laat ze lauwwarm afkoelen. Haal ze
voorzichtig uit de vorm.
Serveertips
Garneer ze met een blaadje basilicum. Zowel lauwwarm of koud (op
kamertemperatuur) lekker
|