Hak of maal de ham zeer
fijn en meng hem met het eigeel en het ei.
Zeef de bloem over de ham en giet er de melk bij.
Roer alles goed door elkaar en bak van dit deeg 4 dunne pannenkoeken
van 20 cm
doorsnee.
Laat ze even afkoelen.
Smelt voor de vulling een klontje boter en roer er de bloem door.
Overgiet met de melk en laat al roerend koken tot u een stevige
massa krijgt.
Meng het eigeel met de room.
Neem de pan van het vuur en giet er de room bij.
Spatel de kaas erdoor en voeg de in stukjes gesneden ananas toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Dompel het preiblad enkele seconden in kokend water en snijd er 4
touwtjes uit.
Verdeel de vulling over de 4 pannenkoeken en vouw ze tot beursjes
dicht.
Bind de beursjes dicht met de 'preitouwtjes'.
Smeer een ovenschotel lichtjes in met boter en ze de beursjes erin.
Zet de schotel ± 10 minuten in een op 150ºC. voorverwarmde oven.
Was de tomaat, pel hem en snijd hem in schijfjes.
Maak de bosuitjes schoon en snipper ze fijn.
Schik de beursjes op een bord met enkele schijfjes tomaat en
bestrooi met
uisnippers.
|