Snijd de bovenkant van de
tomaten, schep het vruchtvlees en de zaadjes eruit
en bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout.
Zet ze ondersteboven op een rooster en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de courgettes, champignons,
wortel,
bosuitjes en knoflook in ± 5 minuten beetgaar.
Schep de groenten in een kom (niet van aluminium, omdat azijn samen
met
aluminium kleur- en smaakveranderingen doet ontstaan).
Voeg 1/2 eetlepel wijnazijn toe en roer alles goed door elkaar.
Dek de kom af en zet hem ± 15 minuten in de koelkast.
Meng de rijst met de rest van de azijn en 1/8 theelepel zout en
peper in een
kom en voeg het groentemengsel en de peterselie toe.
Roer alles goed door elkaar, vul de uitgeholde tomaten met het
mengsel en leg
het 'hoedje' weer terug.
Garneer elke tomaat met een takje peterselie.
|