Was de tonijn onder de
koude kraan, dep hem met keukenpapier droog, smeer hem
met olie in en bestrooi hem met peper en zout.
Leg de tonijn, gewikkeld in plasticfolie, 1-2 uur in de diepvries.
Kook de asperges kort en spoel ze onder de koude kraan koud.
Laat voor de vinaigrette de azijn met de honing, peper en zout in de
keukenmachine draaien en schenk hier scheutje voor scheutje de
olijf- en
walnootolie bij.
Dompel de tomaat in kokend water, ontvel hem, snijd hem in vieren,
verwijder
de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Was en droog de sla en scheur de blaadjes in stukjes.
Snijd de aangevroren tonijn (met behulp van een snijmachine) in
dunne plakjes
en verdeel die over 4 borden.
Schep de vinaigrette rond de tonijn en leg de asperges op de tonijn.
Garneer met de sla, de tomaatblokjes, de kervel en de
forelleneitjes. |