Pluk de blaadjes
van de basilicum, hak ze grof en zet apart. Hak de steeltjes heel
fijn. Snipper de ui en de teentjes knoflook. Snijd de mozzarella in
plakken en rasp de Parmezaanse kaas.
Verhit een scheut olijfolie in een ruime hapjespan of wok en fruit
de ui en knoflook hier even rustig in. Voeg daarna de gepelde
tomaten en de fijngesneden takjes van de basilicum toe. Breng aan de
kook en laat het op rustig vuur ongeveer 20 minuten pruttelen.
Voeg daarna de basilicum blaadjes toe en roer ze door de saus. Zet
het vuur uit. Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak ze in de boter in een
koekenpan goudbruin. Giet de tomatensaus in een ovenschaal en leg de
stukken kip erin. Verdeel de plakken mozzarella erover en bestrooi
met de Parmezaan. Schuif de schotel in de oven en bak het ongeveer
een half uur.
Serveer met (verse) pasta!
Ingezonden
door Rosa. |