Kook de
lasagnevellen voor in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water en
laat goed uitlekken.
Schil de asperges en breek onderaan de eindjes af. Pel de ui,
snipper hem fijn en doe hem met de peperkorrels en witte wijn in een
kookpan. Breng aan de kook. Leg de asperges in een stoommandje, zet
het boven de vloeistof, zet het deksel erop en laat 15 minuten
stomen. Laat een beetje afkoelen en giet de vloeistof door een zeef.
Verwarm de oven voor op grillfunctie. Vet 4 individuele
ovenschaaltjes in met olie. Rol telkens 3 à 4 asperges in een plakje
ham en een lasagnevel. Leg in elk schaaltje 2 aspergerolletjes, met
de naad naar onderen.
Maak de waterkers schoon. Mix hem fijn met het kookvocht en de room.
Roer de eidooiers en de parmezaan erdoor en kruid met noodmuskaat,
peper en zout. Overgiet de rolletjes met de saus en laat enkele
minuten gratineren in de oven.
Ingezonden
door Helena. |