Schil de
aardappelen en snijd ze in kwarten. Kook de aardappelen in een ruime
pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en vang het
kookvocht op. Snipper ondertussen een kwart van de uien en snijd de
rest van de uien in halve ringen. Verhit de boter in een hapjespan
en bak de uiringen in 20 min. goudbruin.
Voeg 300 ml kookvocht van de aardappelen, de bouillontablet, bloem
en paprikapoeder toe. Laat in 2 min. al roerend inkoken tot een jus.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en
zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
Stamp de aardappelen samen met 100 ml kookvocht en de rest van de
boter in de pan tot een grove puree. Voeg de paprika en gesnipperde
ui toe, schep om en verwarm het geheel nog 3 min. op laag vuur. Houd
warm met de deksel op de pan.
Bak de schnitzels in de olie in 6 min. goudbruin op middelhoog vuur.
Keer regelmatig. Serveer het stamppotje met de schnitzel en de jus
apart.
Bereidingstip:
Je kunt dit gerecht t/m stap 3 een dag van tevoren bereiden. Bak de
schnitzels op het laatste moment. Warm ondertussen op laag vuur het
stamppotje en de jus op.
Ingezonden door een lekkere eter, Guus.
|