2 kippenborsten,
in stukjes
4 plakken spek
150 g chorizo, in plakjes
300 g kikkererwten, uitgelekt
1 rode paprika, in reepjes
400 g tomatenblokjes
1 ui, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
300 ml kippenbouillon
1 eetl. bruine suiker
1 eetl. olijfolie
1 eetl. paprikapoeder
4 eetl. peterselie, fijngehakt
peper en zout |
Een heerlijk
Spaans getint winters stoofpotje met kip, kikkererwten, spek en
chorizo. Serveer met couscous.
Bak het spek
enkele minuten krokant in een pan zonder vetstof. Voeg de olijfolie
toe en bak de kip en de chorizo mee aan. Kruid bij met peper en
zout.
Voeg de ui, de knoflook en de paprika toe en laat 5 minuutjes
afgedekt verder bakken. Doe er dan de tomatenblokjes, de
kikkererwten, de suiker, de paprikapoeder en de helft van de
peterselie bij. Blus met de bouillon en laat 10 minuutjes afgedekt
sudderen. Laat daarna nog 20 minuten indikken zonder deksel.
Verdeel de stoofschotel over de borden en werk af met de resterende
peterselie.
Ingezonden
door Jan.
|