Recept 87

Stoofschotel met kip en chorizo.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 kippenborsten, in stukjes
4 plakken spek
150 g chorizo, in plakjes
300 g kikkererwten, uitgelekt
1 rode paprika, in reepjes
400 g tomatenblokjes
1 ui, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
300 ml kippenbouillon
1 eetl. bruine suiker
1 eetl. olijfolie
1 eetl. paprikapoeder
4 eetl. peterselie, fijngehakt
peper en zout

Bereiding:

Een heerlijk Spaans getint winters stoofpotje met kip, kikkererwten, spek en chorizo. Serveer met couscous.

Bak het spek enkele minuten krokant in een pan zonder vetstof. Voeg de olijfolie toe en bak de kip en de chorizo mee aan. Kruid bij met peper en zout.
Voeg de ui, de knoflook en de paprika toe en laat 5 minuutjes afgedekt verder bakken. Doe er dan de tomatenblokjes, de kikkererwten, de suiker, de paprikapoeder en de helft van de peterselie bij. Blus met de bouillon en laat 10 minuutjes afgedekt sudderen. Laat daarna nog 20 minuten indikken zonder deksel.
Verdeel de stoofschotel over de borden en werk af met de resterende peterselie.
 Ingezonden door Jan.