Een heerlijke
ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te
maken.
Voorbereiding:
Als het nodig is eerst het vlees in grote stukken snijden,
uien schillen en grof snijden
Bereidingswijze:
Margarine in de pan smelten en tegen de tijd dat de belletjes
wegtrekken een flinke scheut olie erbij doen en goed heet laten
worden.
Ondertussen het vlees bestrooien met zout en peper.
Vlees in de pan doen en ca. 5 min. goed doorbakken.
Uien erbij doen met de rietsuiker en nog eens ca. 3 min. doorbakken.
Bloem erover strooien en goed doorroeren.
De bouillon en het flesje bier even doorwarmen en voorzichtig bij
het vlees gieten.
De peperkoek erbij doen
De kruidnagel in het laurierblaadje steken en erbij doen.
Weer even goed doorwarmen en op een sudderplaatje zolang mogelijk
laten garen.
Serveertips:
Lekker met rode kool en een gekookte aardappel,
Maar ook bij eigengemaakte frietjes
Ingezonden door Evert.
|