250 gram
kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 300 gram broccoli, 2 tomaten, 25 gram
boter, 2 eetl. olijfolie, 300 gram risottorijst, 1 mespuntje
saffraan, 7 dl kippenbouillon, 200 gram geraspte belegen goudse kaas |
Voorbereiding:
Snipper de ui, prei in ringetjes, kip in reepjes, broccoli in
roosjes, steeltjes in plakjes. Tomaat in stukjes.
Bereidingswijze:
Bak de kip in boter rondom bruin. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit in andere pan olie en fruit de ui. Voeg rijst en saffraan toe
en bak 1 minuut tot alle korrels glanzen. Verwarm intussen de
bouillon. Schenk 1/3 van de bouillon bij de rijst en laat de risotto
al roerend zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Voeg na 10
minuten de groente toe. Voeg steeds wat bouillon toe. Ga zo door tot
dat de rijst gaar is. Strooi de kaas erover. Ingezonden door Anky.
|