Recept 54

Groene tagliatelle met kip en mosterdsaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

700 gram kipfilet, boter, olijfolie, zout en peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 eetl. grove mosterd, 1/4 l droge witte wijn, 200 ml slagroom, een beetje citroensap, 250 gram groene tagliatelle, 1 doosje tuinkers

Bereiding:

Voorbereiding:
Kipfilet in blokjes snijden, ui en knoflook fijn snipperen.
Bereidingswijze:
In een grote koekenpan de kipfilet in zowel boter als olie braden met zout en peper, als het klaar is uit de pan halen en warm houden. Nog wat boter in dezelfde pan doen en de ui en knoflook erbij doen en op een laag vuur fruiten, daarna de mosterd in de pan doen, erdoor roeren en met de wijn blussen. Het geheel op een middelmatig vuur tot éénderde laten inkoken. De slagroom erbij gieten en aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken. De saus op smaak brengen met zout, peper en citroensap, kippenvlees erbij doen en op een zacht vuur nog eens 5 minuten laten stoven. Ondertussen de pasta beetgaar koken. De tuinkers afspoelen. De pasta afgieten goed uit laten lekken en op borden garneren met de kipfilet en de saus. De tuinkers direct boven de borden afknippen en meteen serveren.
Ingezonden door Peter.