1 dik stuk
zalmfilet van 600 g
sap en rasp van 1 sinaasappel
500 g witte asperges
1 bosuitje, in dunne ringetjes
1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
1 eetlepel verse dille, fijngeknipt
versgemalen zwarte peper
2 theelepels grof zeezout
50 g boter, gesmolten |
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap
en laat de filet 5 minuten liggen. Schil de asperges op een plank
met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Draai de
asperges steeds een slag. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm
af.
Breng de asperges met koud water aan de kook. (5 min laten koken)
Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui,
dille, zeezout en peper.
Bereidingswijze:
Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op
de bodem van een lage rechthoekige Ovenschaal. Leg de zalmfilet in
het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Leg de
asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de
boter over de zalm en asperges. Dek de zalm en asperges af met een
stuk bakpapier. Schuif de schaal in de oven. Schakel de oven in op
180°C. en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.
Serveertips:
Lekker met gekookte krieltjes in de schil.
Ingezonden door Joost.
|