Maak de
champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Leg ze in een schaal
met grote diameters, besprenkel met citroensap en dek af met
geperforeerde folie. Plaats gedurende 4 minuten in de oven op de
hoogste stand.
Breng ondertussen lichtgezouten water met een nootje boter aan de
kook voor de deegwaren.
Maak de saus.
Doe de boter in een diepe schaal en plaats in de oven afgedekt met
een velletje keukenpapier gedurende 40 sec. op de hoogste stand.
Roer er achtereenvolgens de bloem, de melk en de room door. Plaats
terug in de oven (onafgedekt) gedurende 4 minuten op de hoogste
stand. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper, zout en
nootmuskaat.
Stort ondertussen de tagliatelle in het kokende water. Snijd de ham
in blokjes en roer deze samen met de champignons met kookvocht door
de saus. Voeg er ook de gehakte kruiden aan toe. Verwarm de saus nog
enkele minuten op de hoogste stand en rooster ondertussen de
pijnboompitten in een droge pan.
Giet de tagliatelle af, verdeel over 4 warme kommen of diepe borden,
schep de saus in het midden en strooi er de pijnboompitten over.
Serveer met vers geraspte parmezaan.
Tip: deegwaren maakt men beter op conventionele manier, in de
microgolfoven duurt het even lang, het kookt gemakkelijker over en
het resultaat is minder goed. Ingezonden door Petra.
|