Recept 10, Zalm met een Japans tintje.

 

         10 minuten.     180° temperatuur.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

4 mootjes zalm (à 125 gram per stuk)
2 eetlepels bruine suiker
100 ml sojasaus
100 ml Sake (=Japanse rijstwijn)
2 eetlepels limoen
2 eetlepels sesamolie
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels verse zwarte peper

Bij bereidings tijd staat meer dan een uur maar dat is inclusief de marineer tijd. De zalm hoeft maar 10 minuten in de airfryer!
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten goed door elkaar, leg de zalm erin en zet afgedekt minimaal 1 uur weg in de koelkast om de marinade goed te laten intrekken. Langer mag natuurlijk altijd.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Als je een dun stukje aan het eind van de zalmmoot hebt, vouw deze dan dubbel zodat de hele moot ongeveer dezelfde dikte heeft. (Anders gaart het dunnen stukje heel snel terwijl de rest nog niet gaar is).
Doe de zalmmootjes in de airfryer, sluit af met de antispatdeksel en laat de moten in 8 minuten garen.
Serveertip:
Ik heb het gegeten met spinazie a la crème en friet uit de airfryer.