Recept 92, Tsjechië: schuimbrioches (nagerecht). |
Ingrediënten voor 6 personen: |
6 brioches |
Bereiding: |
Maak de
banketbakkersroom. Verwarm daarvoor de melk met de vanille. Breek 2
hele eieren in een kom. Breek de andere 4 eieren en scheid daarvan
de witten van de dooiers. Bewaar de eiwitten. Giet de eidooiers in
de kom. Klop de eieren met de suiker. Voeg beetje bij beetje de
gezeefde bloem toe en vervolgens de kokende melk in een dun
straaltje. Doe alles in een pan op laag vuur. Laat ongeveer 5
minuten koken onder voortdurend roeren. Haal de pan van het vuur en
laat de inhoud afkoelen. Meng er dan achtereenvolgens de boter, de
kirsch en de gekonfijte vruchten door. Snijd elke brioche in 4
horizontale plakken. Doe op elke plak wat van de crème en zet de
brioches weer in elkaar. Zet tenslotte het hoedje erop. Verwarm de
oven voor op 210°C. |
|