Recept 84, Spanje: tortilla. |
Ingrediënten voor 6 personen: |
3 grote aardappelen - 3 middelgrote uien - 12 eieren - 8 eetlepels olijfolie - zout en peper |
Bereiding: |
Schil de
aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Schil en hak de uien.
Als u nieuwe aardappelen gebruikt, is het niet noodzakelijk om ze te
schillen: u kunt ze ook wassen en goed afborstelen. Fruit de uien in
een koekenpan met 4 eetlepels olijfolie. Zet het vuur wat hoger om
ze mooi bruin te laten worden en voeg de aardappelschijfjes toe.
Laat ongeveer 10 minuten bakken op middelmatig hoog vuur. Breek de
eieren in een kom en klop ze goed. Haal de aardappelen en de uien
uit de koekenpan en laat ze uitlekken. Maak de pan niet schoon. Doe
de aardappelen en de uien bij de eieren, voeg zout en peper toe en
meng alles goed door elkaar. Giet de rest van de olie in de
koekenpan en verwarm die. Verdeel het eiermengsel over de pan en
laat het bakken totdat de randen goed stevig zijn en de onderkant
mooi bruin is. Draai de omelet om en laat ook de andere kant mooi
bruin worden. De oppervlakte moet stevig zijn, de binnenkant zacht
verend. Doe de tortilla op een schaal en serveer. |
|