Recept 68, Nieuw-Zeeland: pavlova (dessert). |
Ingrediënten voor 10 personen: |
6 eiwitten - 340
g suiker - 1 theelepel vanille-extract - 1 eetlepel maïsbloem - 1
theelepel azijn |
Bereiding: |
Klop de eiwitten
totdat ze goed stevig zijn. Voeg de suiker toe en blijf kloppen
totdat de suiker geheel is opgelost. Het mengsel moet zeer stevig en
consistent zijn. Voeg de vanille, de maïsbloem en de azijn toe.
Verwarm de oven voor op 120°C. Spuit het mengsel met behulp van een
spuitzak met een grove mond in concentrische cirkels op bakpapier
zodat een soort schaal ontstaat met een doorsnee van 25 cm waarvan
de buitenkant hoger is dan de binnenkant. Leg dit voorzichtig op de
ovenplaat en laat het gedurende 60-75 minuten zachtjes bakken. De
pavlova moet aan de oppervlakte knapperig zijn, licht gekleurd en
zacht blijven in het midden. Laat de pavlova afkoelen en leg haar
voorzichtig op een taartschaal. Vul de pavlova met de geklopte
slagroom en dobbelsteentjes passievruchten en garneer met de
engelwortel, de kersen of de amandelen. |
|