Begin met het
voorverwarmen van de oven op 200ºC. Snijd vervolgens een kapje van
de bovenkant van het broodje. Hol met je vingers het broodje
uit,maar zorg ervoor dat er geen gaatje ontstaat want dan loopt het
ei er misschien uit.
Snijd vervolgens de tomaatjes en de geitenkaas in kleine stukjes.
Breek het eitje boven het uitgeholde broodje, maar pas op want is je
eitje te groot dan kan het eroverheen gaan. Dus speel een beetje met
de grootte van het ei en de hoeveelheid die er in een broodje past.
Doe vervolgens de tomatenstukjes erin, de geitenkaas en de reepjes
kipfilet. Je kunt ook voordat je het eitje erin breekt wat van de
kipreepjes e.d. in het broodje doen.
Bereidingswijze:
Wanneer je de broodjes hebt gevuld met lekkere ingrediënten, kunnen
ze de oven in voor circa 25-35 minuten. Je kunt het beste een
ovenschaal bekleden met wat bakpapier om daar de broodjes in te
bakken, want tussentijds moeten de broodjes met aluminiumfolie
worden afgedekt.
Wanneer de broodjes, na ongeveer 12-15 minuten, goudbruin zijn
gebakken wordt het tijd dat de ovenschaal wordt afgedekt. Nu
verbrand het broodje niet en kunnen de eieren verder gaar worden in
nog ongeveer 15 minuten. Daarna zijn de broodjes klaar, wanneer het
ei mooi gaar is, en de broodjes mooi goudbruin. Weer een leuke
creatie met een broodje ei. Om het helemaal af te maken kun je er
nog wat verse peterselie of bieslook overheen doen. |