Recept 63, Monaco: roereieren met truffel.

Ingrediënten voor 6 personen:

9 eieren - 1 middelmatig grote truffel van 80 g (of twee kleine) - 1 eetlepel crème fraîche - 50 g boter - zout en peper

Bereiding:

Was en schrap de truffel zorgvuldig en snijd haar in kleine blokjes. Vermeng de blokjes met de crème fraîche. Breek de eieren in een kom, voeg 1 mespunt zout en peper toe, haal de dooiers los en meng goed dooreen zonder te kloppen. Smelt de boter in een koekenpan met een dikke bodem op zeer zacht vuur, voeg de eieren en de crème fraîche met de truffelblokjes toe. Blijf 10 minuten lang roeren tot de eieren een dikke crème vormen. Serveer onmiddellijk. Geef er geroosterd brood bij.

Opmerking:
Als u geen verse truffels kunt krijgen, kunt u het recept ook maken met truffels uit blik. Gooi het vocht niet weg, maar voeg 1 theelepel ervan toe aan de crème fraîche. Het vocht geeft smaak aan de roereieren.