Recept 59, Madeira: oma's eieren. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
5 grote eieren - 200 g gepelde en geroosterde amandelen - schil van ½ citroen - geraspte schil van ½ citroen - 1 kaneelstokje - kaneelpoeder naar smaak - 1½ kopje melk - 6-8 eetlepels suiker - 2 eetlepels bloem - wat boter |
Bereiding: |
Kook de eieren
hard. Pel ze voorzichtig en snijd ze in de lengte door. Haal de
harde eidooiers eruit. Doe 6 harde halve eidooiers in een kom, voeg
de citroenrasp erbij, samen met 3 eetlepels suiker en naar smaak
kaneelpoeder. Hak de geroosterde amandelen fijn en meng ze door het
eiermengsel. Roer alles goed door elkaar tot een pasta. Vul het wit
van de eieren met die pasta. Maak ze nat met wat melk, haal ze even
door de bloem (alléén waar de vulling is). Bak die kant even in wat
hete boter. Haal ze uit de pan. Laat 2 eetlepels bloem in het
achtergebleven vet bruin worden, voeg de melk, het kaneelstokje, de
schil van de halve citroen, de eventuele rest van de eierpasta en de
overige 4 harde halve eidooiers (die u fijngeprakt heeft) toe. Leg
de gevulde eieren terug in de pan en laat de inhoud ongeveer 10
minuten op laag vuur sudderen, voeg de rest van de suiker naar smaak
toe. |
|