Recept 44, ItaliŽ: verse eierpasta.

IngrediŽnten voor 6 personen:

500 g bloem - 6 eieren - 1 theelepel olie - 1 mespuntje zout

Bereiding:

Meng de bloem met het zout en maak een bergje op uw werkblad. Maak een kuiltje in de bloem en breek daar de eieren in. Voeg de olie en 1 eetlepel lauw water toe. Kneed het deeg met de hand, eerst alleen met de vingers en naarmate het deeg steviger wordt met de gehele hand totdat het deeg elastisch is. Maak van het deeg een bal, leg de bal in een kom en dek af met een in vieren gevouwen doek. Laat 1 uur rusten op het aanrecht.
Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit. Strooi wat bloem op de bovenkant van het uitgerolde deeg en rol de lap deeg vervolgens voorzichtig met beide handen op zonder het teveel aan te drukken. Snijd deze rol in reepjes van ongeveer 5 mm. Rol de reepjes uit. U heeft nu tagliatelle gemaakt - en laat ze drogen op een doek of hangend over een met bloem bestoven bezemsteel die u op de rugleuningen van twee stoelen laat rusten in afwachting van het koken.

Met dit deeg kunt u ook cannelloni, ravioli of nog andere vormen van pasta maken, geheel volgens uw eigen fantasie.
Om lasagne te maken snijdt u rechthoekige lappen uit het deeg in het formaat van uw ovenschaal.
Gekleurde pasta maakt u op dezelfde manier, maar u dient er gesneden, gekookte groente aan toe te voegen (spinazie voor groene pasta, tomaten voor rode pasta).
Er bestaat ook een recept voor verse pasta met kaas: reken 250 g geraspte Parmezaanse kaas en 250 g bloem voor 5 eieren en ga vervolgens te werk zoals hierboven beschreven is.