Recept 4, Angola: groene eieren

IngrediŽnten voor 4 personen:

5 eieren - 2 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels azijn - 1 klein bosje peterselie - 100 g bloem - frituurvet - slabladeren - zout en peper

Bereiding:

Kook 4 eieren gedurende 10 minuten in gezouten water. Laat ze snel afkoelen onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in de lengte doormidden, bewaar de eiwitten en doe de eidooiers in een grote kom. Prak ze fijn met een vork. Voeg de olie in een dun straaltje toe, vervolgens de azijn en meng het geheel goed door zodat u een dikke pasta krijgt. Was de peterselie, verwijder de steeltjes en hak de blaadjes fijn. Voeg tweederde deel toe aan de eierpasta. Voeg zout en peper toe en meng het tot een homogene massa ontstaat. Vul de eiwitten met de eierpasta.
Breek het laatste ei in een bord. Klop het ei en voeg de resterende peterselie toe. Doe de bloem op een ander bord. Haal de gevulde eieren eerst door de bloem, dan door het geklopte ei en vervolgens weer door de bloem.
Verwarm het frituurvet. Laat de eieren voorzichtig in het hete vet glijden en frituur ze 1-2 minuten. Haal de eieren er met de schuimspaan weer uit, leg ze op keukenpapier en laat ze uitlekken.
Leg de slabladeren op een platte schaal. Leg de eieren erop en serveer.