Recept 35, Hongarije: Hongaars eiergerecht.

IngrediŽnten voor 4 personen:

150 g reuzel - 1 ui(fijngehakt) - 250 g champignons (in plakjes) - 500 g tomaten (ontveld en in stukjes) - 4 eieren - geraspte emmenthalerkaas - zout - peper - paprikapoeder -peterselie en bieslook

Bereiding:

Voorbereiding:
Vet een hoge ovenschaal in.
2 tomaten bewaren ter garnering.
Bereidingswijze:
Verhit de schaal en fruit de gehakte ui goudgeel.
Dan voeg je de champignons erbij.
Voeg de tomaat bij de rest in de schaal.
Kruiden met zout, peper en paprika.
Roer de gehakte peterselie erdoor.
Klop de eieren, eerst de dooiers dan de eiwitten en voeg de eiwitten er voorzichtig bij.
Deze massa over de rest van de schaal laten glijden.
Strooi de geraspte kaas erover.
Plaats de schotel voorzichtig in de voorverwarmde oven in het midden (oppassen voor tocht!).
Baktijd 25 min op 220įC.
Serveertip:
Als alles gaar is en mooi bruin is over strooien met de gehakte bieslook en peterselie en eventueel versieren met de achtergehouden tomaten.
Serveer je dit als lunch, geef er brood of aardappelen bij.