Giet de melk in
een pan en breng haar aan de kook. Van het vuur afhalen en laten
afkoelen.
Breek de hele eieren in een schaal en voeg de eidooiers toe. Klop ze
met een garde. Voeg 300 g suiker toe terwijl u blijft kloppen totdat
het mengsel wittig wordt en schuimig is. Voeg beetje bij beetje de
melk toe en vervolgens het ananassap onder voortdurend kloppen
totdat er een homogene, smeuïge massa ontstaat. Verwarm de oven voor
op 180 °C.
Maak een karamel klaar. Giet de rest van de suiker en 6 eetlepels
water in een pan. Breng aan de kook en laat dit koken totdat er een
lichtbruine karamel ontstaat. Giet de karamel in een cakevorm en
bedek de bodem en de wanden ermee door de vorm in alle richtingen te
wentelen. Giet de eiermassa in de vorm. Zet de vorm in een andere,
grotere en hogere vorm. Giet water tussen de twee vormen tot
halverwege de hoogte op de manier van een bain marie. Zet het in de
oven en laat ongeveer 1 uur koken. Controleer of het gerecht gaar is
met de punt van een mes. De mespunt moet schoon en droog blijven.
Haal de eiervla uit de oven en laat afkoelen. Keer de vla
voorzichtig op een schaal. Indien nodig, maakt u gebruik van een
vochtig gemaakt mes dat u voorzichtig langs de wanden van de vorm
haalt. Snijd elke schijf ananas in vieren en leg de stukken ter
decoratie op de vla.
Dit dessert dient vers gegeten te worden. Het wordt gewaardeerd om
zijn smaak en zijn frisheid in dit zonovergoten land. Voor de
garnering kunt u gekonfijte kersen, geraspte engelwortel of
muntblaadjes gebruiken. |